Türk-Yunan kavgası son buldu: Baklavanın kime ait olduğu tescillendi!

Türk-Yunan kavgası son buldu: Baklavanın kime ait olduğu tescillendi!
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'da katıldığı bir TV programında sorulara cevap verdi. Miçotakis'in baklavanın Türklere mi yoksa Yunanlılara mı ait olduğu sorusuna verdiği cevap olay oldu.

Baklava, yoğurt, kebap, dolma, cacık ve daha yüzlercesi... Türkler ve Yunanlılar tarafından sahiplenilen lezzetlerin listesi oldukça uzasa da üzerine en ateşli tartışmaların gerçekleştiği lezzet baklava. Türkler, baklavanın tartışmasız bir türk tatlısı olduğunu söylerken, Yunanlılar ise bütün dünyaya "baklava bir yunan tatlısıdır" şeklinde propaganda yapıyordu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, geçtiğimiz günlerde bir Yunan kanalına verdiği röportajda bu tartışmayı sonlandırdı. Baklavanın Türk kökenli çok güzel bir tatlı olduğunu söyleyen Miçotakis, Türkiye olan ilişkilerin olumlu olmasının her iki ülkeye de fayda getireceğini belirtti.

BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Baklavanın bir Türk tatlısı olduğunu söyleyen Miçotakis''e Yunanistan kamuoyundan sert tepki geldi. Yunan baklavasının Türk baklavasından daha eski ve daha lezzetli olduğunu iddia eden kullanıcılar, Miçotakis''e sosyal medyadan sert eleştiriler yöneltti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar