Türkiye'ye uygulanan vize ambargosu spora sıçradı: Vakıfbank antrenörleri turnuvaya gidemiyor

Türkiye'ye uygulanan vize ambargosu spora sıçradı: Vakıfbank antrenörleri turnuvaya gidemiyor
Vakıfbank'ın iki yardımcı antrenörü ve Sırbistan Milli Takımı çalıştırıcısı Guidetti'nin asistanları, Schengen vizesi alamadılar.

FIVB 2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası heyecanı startını verdi.

Belçika, Estonya, Almanya ve İtalya’da düzenlenen turnuva 23 Ağustos’a kadar sürecek.

Ülkemizden Vakıfbank'ın ve Sırbistan Kadın Voleybol Milli Takımı'nın antrenörü Giovanni Guidetti, turnuvaya katılmak için başvuran iki Türk yardımcısının vize alamadığını bildirdi. Guidetti, problemin 15 gündür çözülemediğini belirterek yetkililere çağrı yaptı.

Guidetti, konuyla ilgili şunları aktardı:

"Spor rekabet demektir. Ama spor artık sadece maçlardan ibaret değil, oyuncuları, teknik elemanları, seyircileri ve markalarıyla kocaman bir evren. Spor, ülkeler ve insanlar arasındaki sınırları ortadan kaldıran bir dostluk köprüsüdür. Kötü haber. Türk pasaportuna sahip iki yardımcı antrenörüm vize sorunu nedeniyle CEV EuroVolley 2023'te takımla birlikte olamıyor. Bu durum voleybolun marka değerine büyük zarar vermektedir. 15 gündür sorunu çözmeye çalışıyoruz ama henüz bir sonuç alamadık. They are top level coaches, they deserve to be in the best organizations. I hope this will be the last time a Turkish sportsman faces this kind of visa problem. Herhangi bir yetkilinin bu sorunu çözmek için son bir çaba sarf ettiğini görmekten çok mutlu olacağım. Sadece benim ve takımım için değil, uluslararası voleybolun marka değeri için."

nest.jpg

VİZE AMBARGOSU

Türkiye, Schengen vizesi başvurularında olumsuz cevap alan ülkelerin başında geliyor. Son günlerde başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi için başvuran kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor.

Geçtiğimiz yıl gazeteci Ruşen Çakır da vize alamadığını dile getirmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar