Türkiye’nin şifalı jakuzisi kurudu, eski halinden eser yok

Türkiye’nin şifalı jakuzisi kurudu, eski halinden eser yok

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bulunan ve "doğal jakuzi" olarak adlandırılan termal göl, kuraklık nedeniyle tamamen kurudu.

Yıldızeli ilçesine bağlı Yenikapan köyü sınırları içinde yer alan ve doğal kaynak sularıyla beslenen göl, yıllardır bölge halkının ve çevre köylerden gelen ziyaretçilerin ilgi odağıydı.

aw230762-02.jpg

Özellikle 40 derece sıcaklığındaki termal suyuyla hem yaz hem de kış aylarında vatandaşların uğrak yeri olan göl, son dönemde yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının azalması nedeniyle tamamen kurudu. Köy sakinleri, yıllarca keyif aldıkları bu alanın artık işlevini yitirdiğini üzüntüyle dile getirdi.

aw230762-03.jpg

Yenikapan köyü muhtarı Serdar Yıldırım, gölde artık bir damla bile su kalmadığını belirterek, "Son iki yıl içerisinde tamamen kurudu, şu an bir damla bile su kalmadı. Burada çıkan su kükürtlü sıcak suydu. Kış aylarında -20 derecede bile 40 dereceye yakın sıcaklığı oluyordu. Soğuk havalarda köyden ve civar köyden gençler gelip suya giriyorlardı. Neden kuruduğunu anlayamadık ama suyun tekrar çıkartılması için sondaj çalışması yapılıyor. Ancak yeniden su bulunur mu bilemiyoruz. Şu an atıl durumda, ama suyun tekrar çıkartılmasını ve turizme kazandırılmasını isteriz" dedi.

aw230762-05.jpg