Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na saldırı

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na saldırı
Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na saldırı gerçekleşirken saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na saldırı

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu yakınlarındaki bölgeye roketli saldırı düzenlenirken gerçekleşen saldırının sonucunda çevredeki bina ve araçlarda hasar oluştu.

Irak’ta Musul’un kuzeydoğudaki El-Hadba mevkiisindeki Musul Başkonsolosluğu binası yakınlarında gece saatleri 2 adet roket düştü. 

CAN KAYBI YAŞANMADI

Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği kaydedildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

KINAMA MESAJI

Dışişleri Bakanlığı Twitter''dan yayınladığı mesajla saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada;

Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir Saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür" ifadelerine yer verildi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar