Türkiye'nin denize kıyısı olmayan şehrinde 6 ton balık üretildi!

Türkiye'nin denize kıyısı olmayan şehrinde 6 ton balık üretildi!
Kahramanmaraş'ın denize kıyısı olmamasına rağmen 6 ton balık üretimi yapıldı. Kahramanmaraş Türkiye'de balık üretiminde ilk sıralarda yer aldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında yaraları sarmak ve toparlanma sürecine girmek için adımlar atılan balıkçılık sektöründe üretim ivme kazanıyor. Denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş, Türkiye'nin balık üretiminde önde gelen illeri arasında yer alıyor.

balik.jpg

Özellikle tatlı su balığı üretiminin büyük bir kısmını ihraç eden kentte, balık üretimi deprem sonrasında arttı. Şu anda üretim yüzde 70 seviyelerinde seyrediyor ancak yakın zamanda yüzde 100'e ulaşması bekleniyor.

balik-3.jpg

Azerbaycan Mahallesi inşaat alanına yapılan eski balık pazarı yıkıldı. Ancak yeni balık pazarında satış yapan esnaf, satışlardan memnun.

balik-4.jpg

Balık fiyatlarının önceki yıllara kıyasla hemen hemen aynı seviyelerde olduğunu belirten balıkçı esnafı İbrahim Sarı, "Asrın felaketi üzerinden bir yıl geçti ve balıkçılar olarak toparlanma sürecindeyiz" dedi. Balık üretiminin 6 bin ton civarında olduğunu ve yakında yüzde 100 kapasiteyle çalışmaya başlanacağını belirtti. Ayrıca balık fiyatlarının da önceki yıllara göre yüksek olmadığının da altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar