Türkiye'nin 7. Unicorn şirketi belli oldu

Türkiye'nin 7. Unicorn şirketi belli oldu
Online cüzdan uygulaması Papara, yurt dışında yaptığı yatırımların meyvesini toplamaya başlarken, 1 milyar dolar değeri aşarak Türkiye'nin 7. Unicorn şirketi oldu.

Unicorn tabiri genellikle girişim sermayesi yoluyla hızla büyüyen ve değeri 1 milyar doların üzerine çıkan şirketler için kullanılır. Bu şirketler, yeni bir iş modeli veya teknoloji üzerine kurulu bir fikirle ortaya çıkarlar ve kısa sürede büyük bir değer yaratırlar. Ayrıca büyüme potansiyeli, yenilikçilik ve yüksek risk alma kabiliyeti ile öne çıkarlar. Papara da yaptığı yatırımlar sonrasında Türkiye’nin 7. Unicorn şirketi oldu.

TÜRKİYE'NİN 7. UNİCORN ŞİRKETİ OLDU

Türkiye’de son yıllarda teknoloji ekosisteminin hızla gelişmesiyle birlikte, Unicorn şirketlerin sayısında da artış yaşandı. Ülkemizdeki teknoloji odaklı şirketler, yaratıcı fikirleri ve girişimci ruhlarıyla birçok alanda başarı elde etti. Bugün itibarıyla Türkiye’de Peak Games, Getir, Dream Games, Hepsiburada, Trendyol, Insider ve Papara (bugün itibariyle) olacak şekilde toplam 7 adet Unicorn şirket bulunmaktadır.

İSPANYA'DA YAPILAN YATIRIMLAR ŞİRKETE DEĞER KATTI

Papara’nın Unicorn oluşu ise İspanya’da yaptığı yatırımlar sonucunda gerçekleşti. Şirket, Madrid merkezli İspanyol şirketi Rebellion’u satın alarak uluslararası hizmetinin temelini atmış oldu. Bu da değerinin artmasını ve 1 milyar dolar seviyesini geçmesini sağladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar