Türkiye'nin 2024 hac kontenjanı belli oldu

Türkiye'nin 2024 hac kontenjanı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı ile 2024 yılı hac protokolünü imzaladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, beraberindeki heyetle birlikte 2024 hac organizasyonu için temaslarda bulunmak üzere Cidde'ye seyahat etti.

GÜNDEMDE KOTA VE KONTENJAN ARTIŞI VAR

Cidde'de Bakan Rabia ile bir araya gelen Erbaş, Türk hacı adaylarına sunulan hizmetler ve 2023 hac dönemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Görüşme sırasında, Türkiye'nin nüfus durumuna göre kota sayısının güncellenmesi ve kontenjanın artırılması talebini ileten Erbaş, Bakan Rabia'dan destek istedi.

83 BİN 430 KİŞİ HACCA GİDECEK

Bakan Rabia, Türkiye'nin 2024 hac dönemi hazırlıklarına erken başlamasından ve bu süreci başarıyla yürütmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Suudi Arabistan'ın gelecek yıllarda hacı ve umreci sayısını artırmak için çaba göstereceklerini ve bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını belirtti.

Erbaş ve Rabia, görüşmelerin ve değerlendirmelerin ardından 2024 yılı hac protokolünü imzaladılar. Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak 2024'teki hac kontenjanının 83 bin 430 olarak belirlendiğini duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar