Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'a operasyon başlattı

Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'a operasyon başlattı
Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine başlattığı hava harekatının isminin 'Pençe Kılıç Hava Harekatı' olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamalarda, "Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

TSK'DAN SURİYE VE IRAK'IN KUZEYİNE PENÇE KILIÇ HAVA HAREKATI!

MSB''nin, Irak''ın ve Suriye''nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı başlattığı"  bilgisi paylaşıldı.

Gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, yer alan ifadeler şu şekilde:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak''ın ve Suriye''nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması''nın 51''inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak''ın ve Suriye''nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

 

Tespit edilen bölgede terör hedeflerinin vurulduğu hava harekatında Diyarbakır ve Malatya’dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

TERÖR YUVALARI YERLE BİR OLDU

Milli Savunma Bakanlığı daha sonra harekata ilişkin ilk görüntüleri Twitter''dan paylaştı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!" ifadeleri yer aldı. Paylaşılan görselde ise terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu görüldü.

İNLERİ, MAĞARALARI BAŞLARINA YIKILDI!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak''ın ve Suriye''nin kuzeyindeki terör noktalarının tam isabetle vurulduğu operasyonu beraberindeki komutanlarla Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi''nden takip etti.

Akar, "Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi bir kez daha teröristlerin tepesindeydi" Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast edenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar