Türkiye'den bir tarihi yapı daha UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi: Kültür ve Turizm Bakanı duyurdu

Türkiye'den bir tarihi yapı daha UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi: Kültür ve Turizm Bakanı duyurdu
Anadolu’nun ve başkentin piramitlerine evi sahipliği yapan Gordion, Ankara’nın ilk, Türkiye’nin 20’nci Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel miras varlığı oldu.

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU-GÜNBOYU

Antik dönemin en önemli arkeolojik alanlarından Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Gordion Antik Kenti, UNESCO tarafından ' Dünya Mirası' ilan edildi. Gelişmeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bir müjdemiz var!" diyerek duyurdu. Türkiye, bu kararla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20. kültür varlığını eklemiş oldu. Gordion, dünyanın en uzun süre yerleşimin görüldüğü nadir alanlar arasında.

aw036316-01-1.jpg

"GORDİON ANTİK KENTİ 'DÜNYA MİRASI' OLDU"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen 45'inci UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında bugün alınan kararla Gordion artık bir dünya mirası olarak korunacak.

aw036316-05.jpg

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bir müjdemiz var! UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik. Ankara'mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti 'Dünya Mirası' oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, daha bitmedi! UNESCO'dan yeni bir müjde daha bekliyoruz. Anadolu'nun ahşap destekli camilerinden de almayı beklediğimiz güzel haber ile inşallah Dünya Mirası Listesi'ndeki sayımızı daha da artıracağız. Hayırlı olsun" dedi.

aw036316-06.jpg

aw036316-07.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar