Türkiye'de yüzlerce mağazası olan giyim devi iflasını duyurdu!

Türkiye'de yüzlerce mağazası olan giyim devi iflasını duyurdu!
Türkiye'deki birçok AVM'de bulunan Zara, H&M, Spencer ve Koton gibi dev giyim firmalarının ürünlerinin kumaşlarını üreten Emek Group, konkordato ilan etti.

Türkiye'nin önde gelen sektörleri arasında yer alan tekstil dünyasında sürekli olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

8lgrb2vcy-2024-03-06t200008-096.png

DÜNYA DEVLERİNE ÜRETİM YAPIYORDU!

Tekstil sektörü, Türkiye ekonomisinin önemli bir parçası olarak sürekli değişen bir yapıya sahiptir. Ancak, son zamanlarda pandemi sonrası iflas furyasıyla sektörde belirgin bir sarsıntı yaşanmaktadır. Hem yerel hem de uluslararası şirketler iflaslarını açıklarken, bu durum giyim devlerine ürün tedarik eden tedarikçileri de etkilemektedir.

Zara, H&M ve Spencer gibi dünya çapındaki dev markaların Türkiye'deki mağazalarına kumaş sağlayan 65 yıllık bir şirket, mali zorluklarla karşı karşıya kaldığı için konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuştur. Tekstil endüstrisinin karşı karşıya olduğu zorlukların sadece bir örneğidir ve sektörün geleceği konusunda belirsizlik yaratmaktadır.

emek44.webp

3 ŞİRKETİN BORCU 500 MİLYON TL’Yİ GEÇTİ

Bakırköy 2'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava dosyası, mali yapıları güçlü olan şirketin ekonomik istikrarsızlık nedeniyle sarsıldığını ve grup şirketlerinin mali dengesinin kur hareketleri, maliyet artışları ve yüksek kredi faizleriyle bozulduğunu ortaya koyuyor.

kumm.jpg

ALACAKLILAR ARASINDA BANKALAR DA YER ALIYOR

Davanın son duruşmasında, 3 şirkete yönelik 1 yıllık kesin mühlet kararı verilirken, aynı zamanda sahibi İbrahim Cüneyt Önügören'in de konkordato kapsamına girdiği belirtilmiş ve şirketin borçlarını belli bir takvime göre ödeyeceği ifade edilmişti. Alacaklılar arasında birçok şirketin yanı sıra bankaların da bulunduğu dava dosyasından anlaşılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar