Türkiye'de yaşamayan Araplar, Türkiye'nin geleceğini belirliyor

Türkiye'de yaşamayan Araplar, Türkiye'nin geleceğini belirliyor
28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin yurt dışı oy verme işlemleri dün itibariyle başladı. Türkçe bilmeyen ve yurt dışında yaşayan Arapların, Türkiye'nin geleceğini belirleyen seçimde oy kullanması ise sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı.

Gökmen Örkmez / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde salt çoğunluğun sağlanamamasının ardından Türkiye, 28 Mayıs'da cumhurbaşkanını belirlemek için yeniden sandığa gidecek.

A HABER'DE TELİF MESAİSİ BAŞLADI

Yurt dışı seçmenlerin oy verme işlemleri ise 20 Mayıs itibariyle başladı. Gündüz saatlerinde A Haber yayınına yansıyan görüntülerde, havaalanında oy kullanan bir kişiye mikrofon uzatan muhabir, Türkçe bilmeyen ve Arapça konuşan biriyle karşılaşınca ne yapacağını şaşırmıştı.

Söz konusu videonun sosyal medyada paylaşım rekorları kırmasının ardından panikleyen Turkuvaz Medya, paylaşımlara telif ihlali göndererek videonun yayılmasını engellemeye çalıştı.

TÜRKÇE BİLMİYOR, TÜRKİYE'DE YAŞAMIYOR AMA OY KULLANABİLİYOR!

Bu görüntülerin ardından, bir başka paylaşımda ise çocuğuyla birlikte oy kullanma kabinine giren bir Arap kadının, tek kelime Türkçe bilmemesine karşın Erdoğan'a oy attığı anlar yer aldı.

AKP döneminde sadece daire fiyatına verilen Türk vatandaşlıkları sonucunda ortaya çıkan bu tabloya tepki gösteren çok sayıda yorum yapıldı.


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar