Türkiye'de üretiliyor Rusya'ya gidiyor: Kilosu 5 dolardan peynir ekmek gibi satıyor

Türkiye'de üretiliyor Rusya'ya gidiyor: Kilosu 5 dolardan peynir ekmek gibi satıyor
Antalya'da üretilen Türk avokadosu Rusya'ya satılıyor. Rusya'da Türk avokadosunun fiyatı 5 dolardan yok satıyor. Üreticiler talebe yetişemediğini açıkladı.

Antalya'da sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan Tahsin Yılmaz, tropikal meyvelerden avokadonun talebinin yüksek olduğu bir dönemde, Rusya pazarına kilogramı 5 dolar fiyatla avokado ihraç etti. Ürünün az olmasından dolayı talebi karşılayamadıklarını belirten Yılmaz, özellikle Moskova'da Türk avokadosunun tercih edildiğini ve şu anda ürün yetiştiremediklerini ifade etti.

Türkiye'nin avokado üretiminin büyük bir kısmının karşılandığı Antalya'da, avokado fiyatlarının oldukça yüksek olduğu bildirildi. Şu anda ağaçlardan sadece fuerte ve bebek cinsi avokadonun hasadının yapıldığı belirtilirken, fiyatların son bir ay içinde yüzde 50 oranında arttığı kaydedildi. Türk avokadosunun özellikle Rusya pazarında büyük talep gördüğü ve ürünün az olduğu bir dönemde ihracatın gerçekleştiği ifade edildi.

Antalya'da 45 yıldır sebze ve meyve ticareti yapan Tahsin Yılmaz, avokadonun özellikle Moskova'da tercih edilen bir meyve olduğunu ve ürünün şu anda bulunmasının zor olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bebek cinsi avokadonun kilogram fiyatının 100 TL, fuerte cinsinin ise tanesi 30 TL ve kilogram olarak 100 TL olduğu belirtildi.

Tahsin Yılmaz, talebin çok fazla olduğunu ancak ürün bulamadıklarını ve bu nedenle ihracat için bir tır dolusu avokado gönderdiklerini ifade etti. Ancak, ürünün erken bittiğini ve artık bir tır ürünü çıkaramayacaklarını vurguladı. Moskova'da Türk avokadosunun büyük rağbet gördüğünü ve halkın en çok Türk ürünlerini tercih ettiğini söyleyen Yılmaz, şu anda ürün yetiştiremediklerini ve mal bulunmadığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar