Türkiye’de radyolojik inceleme talebi her geçen gün artıyor

Türkiye’de radyolojik inceleme talebi her geçen gün artıyor
Türk Radyoloji Derneği (TRD) tarafından düzenlenen 44. Ulusal Radyoloji Kongresi-TÜRKRAD 2023, 21-25 Kasım tarihleri arasında Serik ilçesi Belek’teki bir otelde gerçekleştirildi.

Bu yıl ana konusu “Tuzaklar ve İpuçları” ve yan konusu “Radyolojide Yenilikler” olarak belirlenen kongrenin bilimsel programında; radyolojinin her alt dalını içeren oturumların yanı sıra, görüntülemedeki yeni teknolojilere ait sunumlar, önemli diğer birçok başlık altında oturumlar yer aldı. Kendi alanlarında deneyimli çok sayıda ulusal ve uluslararası bilim insanları konferans, panel ve sözlü sunumlarda güncel durumu ve gelecekteki uygulamalar konusunda paylaşım yaptığı kongreye ilgi büyük oldu.

44. Ulusal Radyoloji Kongresi Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayşenur Oktay, kongrenin bilimsel ve eğitsel toplantıların yanı sıra sosyal ortamlarda da meslektaşlarıyla bir araya geldikleri kongrenin ana temasının ‘Radyolojik tanıda tuzaklar ve ipuçları’ olduğunu, yan başlıklarının da radyolojide yenilikler olarak adlandırdıklarını söyledi.


“KONGREYİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMANIN MUTLUĞUNU YAŞIYORUZ”
Konu başlıklarında ise yapay zekanın güncel kullanımı ve görüntüleme yöntemlerindeki yeni uygulamalar sistemler bazında konuşulduğunu ifade eden Oktay, “Ayrı bir oturumda birkaç hastanemizdeki yapay zeka deneyimleri paylaşıldı ve bilişim grubu tarafından bu konuda küçük grup atölye çalışmaları düzenlendi. Kongre programında paneller, olgu tartışmaları, atölye çalışmaları, uydu sempozyumlar yanı sıra her yıl yapıldığı gibi mesleki sorunların tartışıldığı bir oturum gerçekleştirildi.

“Afetlerde Radyoloji Yönetimi” başlığı ile düzenlendi, bölgesel ve merkezden yaşanan deneyimler konuşuldu. Çok yararlı ve yapıcı bir oturum oldu. 1450 katılımcı vardı. Bunların önemli kısmı ders veren hocalar dışında asistan ve uzman. Bu da yaralı olduğunu düşündürüyor. Kongreyi başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar