Türkiye'de müebbet alan firari Galip Öztürk kaçtığı ülkede hapse düştü!

Türkiye'de müebbet alan firari Galip Öztürk kaçtığı ülkede hapse düştü!
Metro Turizm'in kurucusu olan ve cinayete azmettirme suçundan kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan Galip Öztürk, kaçtığı Gürcistan'da uyuşturucu madde bulundurma suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

25 yıl önce Beyoğlu’nda öldürülen Kuvvet Köseoğlu cinayetine ilişkin, cinayete azmettirme suçundan müebbet hapis cezası alan Galip Öztürk, cezaevine girmemek için Gürcistan''a kaçmıştı. 

KİLOLARCA KOKAİN İLE YAKALANDI

Türkiye''nin en büyük otobüs firmaları arasında yer alan Metro Turizm''in kurucusu olan Öztürk''ün başı şimdi de firari olarak yaşadığı Gürcistan hükümeti ile dertte. Batum’da ofisine düzenlenen operasyonla yakalanan Galip Öztürk’ün dairesinde 7,2 kilogram kokain bulunduğu açıklanmış ve Öztürk tutuklanmıştı.
 

Öztürk’ün avukatlarından biri olan Robert Grigalashvili, bugün Batum’daki bir mahkemenin Öztürk’e yasadışı uyuşturucu bulundurmaktan ceza verdiğini söyledi.

Grigalashvili, Öztürk’ün karara itiraz edeceğini söyledi.

CEZASI ONANINCA TÜRKİYE''DEN KAÇMIŞTI

Hakkında ‘insan öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis cezası verilen Öztürk, Gürcistan’a kaçmış; Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise Öztürk’e, verilen müebbet hapis cezası kararının yerinde olduğuna hükmetmişti. Yargıtay''ın kararı ile birlikte Türkiye''den kaçan Öztürk, senelerdir işlerini Gürcistan merkezli olarak devam ettiriyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar