Türkiye’de kıymeti bilinmiyor! Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri sağlığını buna borçlu

Türkiye’de kıymeti bilinmiyor!  Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri sağlığını buna borçlu
Türkiye'de sadece Edirne ve Düzce'de yetişen siyah pirinç, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinde öne çıkan bir besin haline geldi.

Siyah pirincin sağlık açısından pek çok faydası bulunmasına rağmen ülkemizde henüz değeri tam anlaşılmış değil. Siyah pirincin sağlığa olan katkılarına bir göz atalım...

Gıda dünyasında özel bir konuma sahip olan siyah pirinç, sadece sağlıklı bir alternatif olmakla kalmayıp, aynı zamanda eşsiz tadıyla da dikkat çekiyor. Özellikle son zamanlarda popülerliği artan siyah pirincin, Japon mutfağında da önemli bir yeri bulunuyor. Uzmanlar, özellikle kolesterol sorunu yaşayan kişilere siyah pirinç tüketmelerini tavsiye ediyor.

Siyah pirincin Türkiye'deki üretimi ise sınırlı bir alanda gerçekleşiyor. Edirne'nin İpsala ve Düzce'nin Çilimli ilçelerinde yetiştirilen bu pirincin üretimi geçtiğimiz yıl başladı ve çiftçilere destek verilerek üretim alanının genişletilmesi planlanıyor.

syy2.webp

SİYAH PİRİNCİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

KOLESTEROLÜ DÜZENLER

Siyah pirinç, yüksek lif ve antioksidan içeriği sayesinde kolesterol seviyelerini düzenleyebilir ve böylece kalp sağlığını destekler. Bu da kalp krizi riskini azaltır.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Siyah pirinç, içerdiği fitokimyasallar, antioksidanlar ve fenolik bileşenlerle vücuttaki kanser hücreleriyle mücadele ederek kanser riskini azaltır.

SOFRALARA FARKLILIK KATAR

Siyah pirinç, özel tadıyla sofralara farklılık katar. Hafif lezzeti sayesinde birçok yemekte kullanılır. Salatalardan, pilavlara ve hatta tatlılara kadar çeşitli yemeklerde kullanılabilen siyah pirinç, vegan ve glütensiz diyetlere uygun bir alternatif sunar.

298947.webp

SİYAH PİRİNÇ NASIL PİŞİRİLİR?

Malzemeler:

1 su bardağı siyah pirinç

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Yapılışı:

Siyah pirinci iyice yıkayın ve süzün.

Bir tencerede suyu kaynatın.

Kaynar suya pirinci ve tuzu ekleyin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine tereyağı veya zeytinyağı ekleyerek karıştırın.

Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar