Türkiye ve Azerbaycan'dan tarımsal araştırma ve geliştirme işbirliği

Türkiye ve Azerbaycan'dan tarımsal araştırma ve geliştirme işbirliği
Türkiye ile Azerbaycan arasında, tarımsal araştırma ve geliştirme konusunda işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir niyet beyanı imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov'u bakanlıkta ağırladı ve Türkiye-Azerbaycan 11. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı vesilesiyle bir araya geldi.

Yumaklı, yaptığı konuşmada, Memmedov'u tekrar atanması dolayısıyla tebrik ederek, iki ülke arasındaki tarımsal ilişkilerin giderek derinleştiğine dikkat çekti. Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı'nın bu işbirliğinde önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yumaklı, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki tarımsal ticaretin arttığını ve son 10 yılda yaklaşık yüzde 87 artış gösterdiğini belirtti.

Yumaklı, "Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı"nın önemine değinerek, bu belgeyle var olan işbirliğinin daha da gelişeceğine inandığını ifade etti.

Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov da iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlü olduğunu ve tarım alanında işbirliğinin her geçen gün daha da ileriye taşındığını belirtti. Türkiye'nin Azerbaycan'a tarımsal alanda sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Memmedov, imzalanan niyet beyanının, AR-GE'ye dayalı tarımın geliştirilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

İki bakan, görüşmelerin ardından "Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı"nı imzaladılar.

Yumaklı, toplantının ardından yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşmanın yanı sıra, bundan sonra yapılacaklarla ilgili bir eylem planının da oluşturulduğunu belirterek, tarım sektöründeki işbirliğinin daha da güçlenmesi için sürekli bir istişare mekanizmasının devrede tutulacağını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar