'Türkiye vatandaşlığı' vaadiyle dolandırıcılık!

'Türkiye vatandaşlığı' vaadiyle dolandırıcılık!
Kendilerini polis olarak tanıtarak yabancı uyruklulara Türkiye Vatandaşlığı vaaderek sahte belge hazırlayan çeteye operasyon düzenledi.

Yalova'da, sahte polis kimliği kullanarak Suriye ve Irak uyruklu vatandaşlara 'Türkiye Vatandaşlığı' vaadiyle sahte belge hazırlayarak dolandıran bir çetenin üyeleri, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, G.C., E.C., M.C., E.B., M.B.'yi takibe aldı. Dün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız tabanca, 49 adet 9 mm fişek, 74 adet 7.65 mm fişek, 19 adet 6.35 mm fişek, 8 senet, vekaletname ve benzeri evrak, 1 av tüfeği, 12 kartuş, 41 şeffaf kutu içinde 75 kilo 910 gram bandrolsüz açık nargile tütünü ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.C'nin tutuklanırken, E.C., M.C., E.B. ve M.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar