Türkiye 'Temiz Twitch' hareketiyle çalkalanıyor... Twitch fake bit dolandırıcılığı nedir?

Türkiye 'Temiz Twitch' hareketiyle çalkalanıyor... Twitch fake bit dolandırıcılığı nedir?
Twitch fake bit dolandırıcılığına dair neredeyse her geçen saat yeni bir iddia ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda Twitch'in 125 GB büyüklüğünde bir verisi sızdırılmıştı. Başlangıçta yalnızca yayıncıların gelirleri dikkat çekmişti ancak geçtiğimiz günlerde şans eseri kara para aklama olayı fark edildi. Bu kara para aklama olayından yıllar önce bazı yayıncılar bu durumu dile getirmişti.

Donanım Haber'in haberine göre, olay temelde şu şekilde işliyor. Kredi kartı dolandırıcıları, çalıntı kredi kartlarıyla yayıncılara bağış yapıyor, yayıncılar da bu gelirleri dolandırıcılarla bölüşüyor. Olay, Twitch yayıncısı Jahrein ismi ile bilinen Ahmet Sonuç'un Twitter'da yaptığı paylaşımlar ile gündeme geldi diyebiliriz. Kendisi olayın Türkiye'de gündeme taşınmasında başrolü üstlenenlerden birisi. 

LİSTEDE HANGİ YAYINCILAR VAR?

Acun Medya'dan Emirhan Tekin'in şahsi Twitter hesabında paylaştığı habere göre Twitch’te bit hırsızlığını ilk yapan isim Bora Şaraplı. Twitch fake bit yayıncıları arasında ikinci sırada ise TRACKME isimli birisi yer alıyor. Ne yazık ki bu olayla ilgili büyük küçük birçok yayıncının ismi geçiyor. Bazıları suçlarını kabul ederken bazıları da bu tarz bir olaya dahil olduğunu bilmediğini söylüyor. Suçunu kabul edip bulundukları takımlardan ayrılan bazı sporcular da bulunuyor.

Takımdan ayrılan oyuncular dışında Riot Games'in de yaklaşık 300 oyuncu ve yayıncıyı da Valorant'tan banlayacağına dair haberler çıktı. 

TEMİZ TWITCH NEDİR?

Olayların büyümesi ve birçok ismin işin içinde olduğunun öğrenilmesi ile birlikte Twitter'da "#temiztwitch" etiketi TT oldu ve birçok kişi "Temiz Twitch olayı nedir?" diye merak etmeye başladı. Olayların büyümesinin ardından birçok yayıncı 5 Kasım'a kadar yayın açmayacağını söyledi. Yayıncılar dışında şu anda birçok kullanıcı da bu etiket üzerinden paylaşım yapıyor.

Twitch Türkiye kara para aklama olayının iyice büyümesiyle de olay hem yurt dışı basınına hem de CHP Milletvekili Gürsel Tekin sayesinde meclise taşındı. Şu an için meclisten bir açıklama gelmedi.

Ancak Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Twitch Türkiye'deki kara para aklama olayları dışında yasa dışı bahis sitelerinin veya kumar sitelerinin reklamlarını yapanları da araştırmak için bir soruşturma başlatacağına dair haberler çıktı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar