Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımına başlıyor: 35 bin maaşla 2 bin işçi alınacak! İşte başvuru şartları...

Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımına başlıyor: 35 bin maaşla 2 bin işçi alınacak! İşte başvuru şartları...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı yapılacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda yapılacak olan işçi alımlarının 3 ilde 2 bin kişi olacağı bildirildi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelerinden vaatlerinden biri olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımlarında ilk adım atıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bir açıklama yaparak 2.000 işçi alımı yapılacağını duyurdu.

2.000 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yapılacak olan i,şçi alımına ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Zonguldak için 1.500, Bartın için 400 ve Karabük Yenice için 100 işçi alımı yapacağız.” dedi.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2.000 işçi alımı ile alakalı olarak uygulanacak kurallar ortaya çıktı. Yeni kurallara göre, başvurular alındıktan sonra kura çekimi yapılacak ve işe alınacak olan yeni maden işçileri kuraya göre belirlenecek Alımların, kura yoluyla 13 Ekim Cuma günü Zonguldak, 20 Ekim Cuma günü Bartın ve Karabük'te gerçekleştirileceği kaydedildi.

MAAŞLARI NE KADAR?

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda işe alınarak çalışmaya başlayacak olan işçilerin maaş tutarları yer altında veya yer üstünde çalışmalarına göre değişecek. Yer üstünde çalışacak olan işçilerinin maaşlarının en az 25.000 TL olacağı, yer altında çalışacak olan işçilerin maaşlarının da en az 35.000 TL olacağı iddia ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar