Türkiye seçime gidiyor: Seçmen bilgi kağıtları dağıtıma çıkıyor

Türkiye seçime gidiyor: Seçmen bilgi kağıtları dağıtıma çıkıyor
31 Mart'taki yerel seçimlere yönelik hazırlıklar kapsamında, Türkiye genelinde seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı bugün başlıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre ilerleyen seçim sürecinde, bugünden itibaren seçmenlerin oy kullanacakları yerleri gösteren bilgi kağıtları dağıtılacak.

YSK'nin verilerine göre, seçime katılma yeterliliğine sahip olan siyasi parti sayısı 34'e düşmüştü. 20 Şubat'ta sona eren adaylık başvuru sürecinin ardından, il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listeleri teslim edilmişti. Oy pusulalarındaki yerler ise 27 Ocak'ta gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlenmişti.

Bugünden itibaren başlayacak olan seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtım süreci, 24 Mart'a kadar devam edecek. Seçmen bilgi kağıdı elinde bulunmayan seçmenlerin de oy kullanabileceği hatırlatıldı. Oy kullanma yerlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar ise YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden bilgi alabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar