Türkiye, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini onayladı

Türkiye, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini onayladı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunu TBMM'ye yollamayı kabul ettiğini açıkladı.

11 Temmuz tarihinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson'la bugün üçlü bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin detaylarına yönelik net bir paylaşım yapılmazken, Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı bildirildi.

STOLTENBERG RESMEN DUYURDU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü bir an önce TBMM'ye iletmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul ettiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu, tüm NATO Müttefiklerini daha güçlü ve daha güvenli hale getiren tarihi bir adımdır.

nato4.jpg

İSVEÇ, TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ SÜRECİNE AKTİF DESTEK VERECEK

Anadolu Ajansı, bugün yapılan görüşmede mutabık kalınan maddeleri açıklarken, "Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde İsveç'in, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, İsveç ve NATO'nun Vilnius'taki üçlü görüşmesinde, İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği bildirilirken, İsveç ve NATO görüşmesinde, müttefikler arasında savunma ticaret ve yatırımlarında yaptırım olmaması ve engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmakta mutabık kalındığı aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar