Türkiye ile Angola arasında imzalanan gümrük anlaşması Resmi Gazete'de

Türkiye ile Angola arasında imzalanan gümrük anlaşması Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, Türkiye ile Angola Cumhuriyeti arasında imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı duyuruldu.

Angola'nın başkenti Luanda'da 18 Ekim 2021 tarihinde imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Angola Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması'na dair alınan onaylama kararı, Resmi Gazete'de yer aldı.

Kararda, gümrük mevzuatına karşı işlenen suçların, her iki ülkenin ekonomik, ticari, mali, sosyal, sıhhi ve kültürel çıkarlarına zarar verdiği vurgulandı. İki ülke arasındaki ikili işbirliğini teşvik etmek amacıyla uluslararası sözleşmelere ve Gümrük İşbirliği Konseyi'nin tavsiye kararlarına atıfta bulunularak, karşılıklı idari yardım konusunda anlaşmaya varılmasının uygun olduğu ifade edildi.

Söz konusu anlaşmanın yürütme yetkisinin Cumhurbaşkanı tarafından kullanılacağı belirtilen karar, Türkiye ile Angola arasındaki gümrük işbirliğini daha da güçlendirecek bir adım olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar