Türkiye dünya listesinde 1 numara oldu! Maalesef sevinebileceğiniz bir haber değil

Türkiye dünya listesinde 1 numara oldu! Maalesef sevinebileceğiniz bir haber değil
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, 15 yaş üstü nüfusta sigara kullanım oranı açıkladı. Türkiye ise dünya sıralamasında birinci sırada...

Dünya Tütüne Hayır Günü veya Dünya Sigarasız Günü, her yıl 31 Mayıs tarihinde kutlanan bir etkinliktir. Bu gün, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tütün kullanımının zararlarına dikkat çekmek, sigara içenleri bırakmaya teşvik etmek ve genel olarak toplumu tütün ürünlerinin olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenir. 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan bu gün, tütünle mücadelede küresel bir çaba oluşturmayı hedefler.

Türkiye, OECD verilerine göre 15 yaş üstü nüfusta sigara kullanım oranında birinci sırada yer alıyor. Bu durum, ülkede tütünle mücadele ve sigara kullanımının azaltılması konusundaki çabaların önemini vurguluyor. Dünya Tütüne Hayır Günü, tütünle mücadelede ilerleme kaydetmek, sağlıklı bir yaşamı teşvik etmek ve toplumları tütünün zararları konusunda bilinçlendirmek adına önemli bir fırsat sunar. Bu günde düzenlenen etkinlikler genellikle sigara bırakma kampanyaları, sağlık seminerleri ve bilinçlendirme faaliyetleri içerir.

151.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar