Türkiye Avrupa Oyunları’nda 2'si altın 5 madalya gururu yaşıyor!

Türkiye Avrupa Oyunları’nda 2'si altın 5 madalya gururu yaşıyor!
Polonya'da düzenlenen 3’üncü Avrupa Oyunları'nda (Krakow-Malopolska 2023) milli sporcular Nafia Kuş ve Sude Yaren Uzunçavdar altın madalya kazandı.

Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 3’üncü Avrupa Oyunları (Kraków-Małopolska 2023) devam ediyor. Organizasyonun 6’ncı gününde Türkiye, 2 altın madalya elde etti. Milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, kadınlar -73 kiloda mücadele etti. Uzunçavdar, son 16 turunda Macar rakibi Rebeka Furedi’yi 2-0, çeyrek finalde Fransız Althea Laurin’i 2-0, yarı finalde ise Hırvat Nika Klepac’ı 2-0 yenerek finale yükseldi. Milli sporcu, finalde ise Sırp rakibi Nadica Bozanic’i de 2-0 ile geçerek altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Oyunları’nda diğer altın madalya da tekvandodan geldi. Kadınlar +73 kiloda milli sporcu Nafia Kuş, son 16 turunda Macar Orsolya Padla’yı 2-0, çeyrek finalde Bulgar Kalina Boyadzhieva’yı 2-0, yarı finalde ise Fransız Solene Avoulete’yi 2-0 yenerek finale adını yazdırdı. Kuş, finalde ise Polonyalı Aleksandra Kowalczuk’u 2-0 ile geçerek Avrupa Oyunları şampiyonu oldu.

avrupa-oyunlarinda-2si-altin-5-madalya-1397-dhaphoto2.jpg

3 BRONZ MADALYA

Avrupa Oyunları’nın 6’ncı gününde Türkiye, 2 altın madalyanın yanında 3 bronz madalya elde etti. Erkekler tekvando +87 kiloda Emre Kutalmış Ateşli ile birlikte Muaythai’de kadınlar -54 kiloda Ezgi Keleş ve erkekler -81 kiloda Enis Yunusoğlu, bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.
Bugün kazanılan madalyaların ardından Türkiye, 4 altın, 5 gümüş, 12 bronz madalya ile 3’üncü Avrupa Oyunları’ndaki toplam madalya sayısını 21’e yükseltti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar