Türk Telekom sonunu getiremedi: Euroleague bileti son saniyelerde kaçtı

Türk Telekom sonunu getiremedi: Euroleague bileti son saniyelerde kaçtı
Türk Telekom, 7 Days EuroCup finalinde İspanya temsilcisi Gran Canaria ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 17 sayı farkla geride kapatan Türk Telekom, ikinci yarıda skoru dengelese de son saniyelerde yapılan hatalarla parkeden 71-67 mağlup ayrıldı ve turnuvayı 2. olarak tamamladı.

Züleyha Öncü / Günboyu 

Türk Telekom, 7Days EuroCup finalinde İspanya ekibi Gran Canaria''ya konuk oldu.

Las Palmas kentindeki Gran Canaria Arena''da oynanan maçı ev sahibi ekip 71-67 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Temsilcimiz Türk Telekom, böylece turnuvayı ikinci sırada bitirmiş oldu. Eurocup şampiyonlarının gelecek yıl Euroleague''de mücadele etme hakkı elde etmesine karşın, temsilcimizin son saniye basketleriyle kupaya uzanamaması sonucunda Turkish Airlines Euroleague''de 2024 sezonunda da Türkiye''yi Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes temsil edecek. 

KOÇLUK KARİYERİNİN İLK YILINDA HARİKALAR YARATTI

2012-2021 yılları arasında Fenerbahçe Beko''da efsane baş antrenör Željko Obradović''in yardımcısı olarak görev yapan Erdem Can, 2021-2022 yılları arasında ise kendisini geliştirmek için NBA takımı Utah Jazz''de Quin Snyder yönetimindeki kadroda asistan koç olarak görev yaptı. 

Sarı-lacivertli kulüpten ayrılışı esnasında, Fenerbahçe yönetimine antrenör önerilerinde bulunan Obradovic, Erdem Can''ı tavsiye ederek "O artık göreve hazır" ifadelerini kullanmıştı. Genç yaşta aldığı övgülerin karşılığını parkeye yansıtan Erdem Can, ilk kez baş antrenör olarak görev yaptığı yılda Türk Telekom ile adeta mucizeler yarattı. 



Ligde aldığı başarılı sonuçlar ve sansasyonel galibiyetlerle Türk Telekom''u ''korkulan bir takım'' hüviyetine sokan Erdem Can, Avrupa''nın en prestijli 2. basketbol organizasyonunda ise beklentilerin çok üstüne çıkarak finale yükselme başarısı gösterdi. 

ÇEYREK SONUÇLARI

1.ÇEYREK SONUCU:
 29-23
2.ÇEYREK SONUCU: 50-33
3.ÇEYREK SONUCU: 61-55
MAÇ SONUCU: 71-67

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar