Türk şirketine borçlarını ödemeyen ülkenin başkenti 6 haftadır karanlıkta

Türk şirketine borçlarını ödemeyen ülkenin başkenti 6 haftadır karanlıkta
Batı Afrika ülkesi olan Sierra Leone Cumhuriyeti'nde, faturaların ödenememesi nedeniyle yaklaşık 6 haftadır elektrik kesintisine uğradığı öğrenildi.

Sierra Leone'de yüzer enerji alanında faaliyet gösteren Türk firması Karpowership ve Fildişi Sahili elektrik firması CLSG, yaklaşık 48 milyon dolar değerindeki ödenmemiş faturalar nedeniyle ülkenin başkenti Freetown ve diğer şehirlerinde elektrik kesintileri gerçekleştirdi.

58.jpg

AMELİYATLAR AKSADI

Sierra Leone'de yaklaşık 6 haftadır devam eden elektrik kesintileri nedeniyle hastanelerdeki ameliyatlar ertelendi ve günlük yaşam olumsuz etkilendi.

87.webp

Karpowership'ten yapılan açıklamaya göre, ülkede temel hizmetlere enerji sağlamak için elektrik arzı 60 megavattan 6 megavata düşürüldü. Bunun yanı sıra, CLSG de ülkenin güneydoğusundaki şehirlere sağladığı elektrik tedarikini önemli ölçüde azaltarak, 32 megavattan 10 megavata düşürdü.

Dünyanın en büyük yüzer enerji gemileriyle hizmet veren elektrik firmalarından biri olan Karpowership, ödemelerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Ekim 2023'te Gine-Bissau'daki operasyonlarını askıya almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar