Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti

Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti
Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk Sineması'nın unutulmaz isimlerinden kötü adam karakterleriyle tanınan Hikmet Taşdemir, 82 yaşında hayatını kaybetti. Silivri'de yaşayan sanatçı, bir süredir Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Taşdemir'in ölümü, Türk Sineması'nın önemli bir oyuncusunun aramızdan ayrılmasına neden oldu. Sanatçının siyah deri eldivenleri, füme pardösüsü ve güneş gözlükleriyle hafızalarda yer ettiği biliniyor. Ölüm haberi, bugün saat 15.05 sıralarında, tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde gerçekleşti.

Erzurum'da 2 Şubat 1940'ta dünyaya gelen Hikmet Taşdemir, genç yaşta tiyatro topluluklarında sahne almaya başladı. Sinema kariyerine Yılmaz Güney'in yönettiği 'Baba' filmi ile adım atan Taşdemir, Korkusuz Korkak, Umudumuz Şaban, Tatar Ramazan gibi unutulmaz karakterlere hayat verdi. 130'dan fazla filmde rol alan sanatçı, aynı zamanda birçok televizyon dizisinde de performans sergiledi.

Sanat camiasında vefasızlık yapıldığına dair sitemde bulunan Hikmet Taşdemir, 9 Nisan 2022'de yaptığı açıklamada, Yeşilçam oyuncularına ve efsane yönetmenlere saygı gösterilmediğini ifade etmişti. Taşdemir, "Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben" sözleriyle döneminin önemli isimlerine dikkat çekmişti.

Hikmet Taşdemir'in ölümü, Türk Sineması için büyük bir kayıp olarak değerlendirilirken, sanatçının mirası sinema tutkunları tarafından özlemle anılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar