Türk gıda kodeksinden aroma verici 22 madde çıkartıldı

Türk gıda kodeksinden aroma verici 22 madde çıkartıldı
Türk Gıda Kodeksi aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerinin listesinden 22 maddei Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği kararıyla çıkartıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir yönetmelik değişikliği ile Türk Gıda Kodeksi'nde önemli düzenlemelere gidildi. Bu kapsamda, aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri listesinden 22 madde çıkarıldı.

"Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği" başlıklı düzenleme, Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde gerçekleştirildi. Yönetmelikle birlikte, gıdalarda kullanılan aroma vericileri, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri, üretimlerinde kullanılan kaynak materyaller ve kullanım koşulları ile etiketleme kuralları belirlendi.

Yapılan düzenlemeler arasında, bazı yeni aroma verici maddelerin listeye eklenmesi, 20 aroma verici maddeye ilişkin kullanım koşullarında değişiklik yapılması ve dikkat çekici bir şekilde 22 aroma verici maddenin listeden çıkarılması yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar