Türbülansta 1 kişinin öldüğü yolcu uçağı hakkında flaş gelişme! 54 metre irtifa...

Türbülansta 1 kişinin öldüğü yolcu uçağı hakkında flaş gelişme! 54 metre irtifa...

21 Mayıs'ta Singapur Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, seferi sırasında meydana gelen türbülans sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve uçağın 4.6 saniyede 178 feet yani yaklaşık 54 metre irtifa kaybettiği belirlendi.

Singapur Havayolları'na ait 211 yolcu ve 18 mürettebatla Londra’dan Singapur’a sefer gerçekleştiren bir yolcu uçağında şiddetli türbülans meydana gelmiş, bu olayda 1 yolcu hayatını kaybetmiş ve birçok yolcu yaralanmıştı.

Türbülansın nedeni 21 Mayıs'ta meydana gelen olayın ardından başlatılan inceleme sonucunda ortaya çıktı. Singapur Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Ulaştırma Güvenliği Soruşturma Bürosu (TSIB) tarafından açıklanan ön rapora göre, uçak türbülans sırasında 4.6 saniyede 178 feet yani yaklaşık 54 metre irtifa kaybetmişti. Raporda, "4,6 saniye boyunca yerçekimi kuvvetinde hızlı değişimler, 37 bin 362 feet'ten 37 bin 184 feet'e 178 feetlik (54 m) bir irtifa düşüşüne neden oldu ve bu durum yolcu ve mürettebatın yaralanmasına yol açtı" denildi. TSIB'nin açıklamasında soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

305594.jpg

Uçağın uçuş veri kaydedicisi (FDR) ve kokpit ses kaydedicisi (CVR) incelendiğinde, yerçekimi kuvvetindeki hızlı değişimlerin irtifa kaybına ve kemer takmayan yolcuların yaralanmasına neden olduğu ortaya çıktı.

Singapur Havayolları tarafından yapılan açıklamada, müfettişlerle işbirliği yapıldığı ve olaydan etkilenen yolcular ve mürettebata hastane masrafları dahil destek sağlandığı belirtildi.

60621.webp

Uçakta bulunan 73 yaşındaki İngiliz yolcu Geoff Kitchen, yaşadığı kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Yaralanan 104 yolcu ise acil inişin ardından hastanede tedavi edilmişti. Yolcu uçağı, Myanmar hava sahasında yaşanan türbülans nedeniyle Tayland’a acil iniş yapmıştı.