Tunus'ta 709 düzensiz göçmen yakalandı

Tunus'ta 709 düzensiz göçmen yakalandı
Tunus’un güneyindeki Sfakes kenti açıklarında yasa dışı yollarla Avrupa’ya geçmeye çalışan 709 düzensiz göçmen yakalandı.

Tunus Ulusal Muhafızlar Genel İdaresi, sosyal medya hesabından düzensiz göç girişimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Sfakes kenti açıklarında güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda, 30 düzensiz göç girişiminde Sahra Altı Afrika ülkelerinden gelen 709 göçmenin yakalandığı belirtildi.

Tunus'tan Avrupa'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin kullandığı 17 bot, 17 deniz motoru ve kara ulaşımında kullanılan diğer motorlu araçlara el konulduğu aktarılan açıklamada, insan kaçakçılığı suçlarından aranan 5 kişinin de yakalandığı kaydedildi.

Gözaltına alınan kişilerin hukuki işlemlerinin başlatılması için savcılığa sevk edildiği bildirildi.

- Tunus’ta bir ayda yaklaşık 10 bin düzensiz göçmen yakalanmıştı

Tunus Ulusal Muhafızları Genel İdaresi tarafından 16 Ekim’de yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin ülke sınırlarında ve kıyılarında düzensiz göçe karşı 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yürüttükleri operasyonlarda engellenen 668 düzensiz göç girişiminde 9 bin 850 göçmenin yakalandığı belirtilmişti.

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Libya ve Cezayir'e sınırı olan Tunus'a geliyor.

Orta Akdeniz'deki düzensiz göç rotası üzerinde yer alan İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası, Tunus kıyılarına yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tunus'un Sfakes kenti, Lampedusa'ya ulaşmak isteyen göçmenlerin tercih ettiği durak noktalarından biri.

Eylül ayında düzensiz göç akınına uğrayan adaya 36 saatte 6 binden fazla göçmen gelmesinin ardından acil durum ilan edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar