Tunç Şatıroğlu uyardı: Dolar ve altında patlama olacak hazır olun

Tunç Şatıroğlu uyardı: Dolar ve altında patlama olacak hazır olun
Ekonomist Tunç Şatıroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası'nın ekonomistlerce yeterli bulunmayan faiz artırımları konusunda görüşlerini dile getirdi.

Merkez Bankası, Şubat ayında faizleri yüzde 45 seviyesinde sabit bırakmıştı. Ancak ekonomistler ve yabancı bankaların mart ayı beklentisi, faizlerin artırılacağı yönünde.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede gerekli olan faiz artışlarını gerçekleştirmemek için alternatif yollar aradığını ifade etti. Faiz artışının yapılmamasının ilerleyen dönemlerde maliyetli sonuçlara yol açabileceğini savundu. Bu açıklama, Merkez Bankası'nın faiz politikasına yönelik eleştirilerin arttığı bir dönemde yapıldı ve ekonomik açıdan faiz artışlarının öneminin vurgulanmasıyla dikkat çekti.

Tunç Şatıroğlu'nun yayınına son verildi - Son Mühür - Son Dakika Haber, Güncel Gazete Haberleri

Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankası'nın talep enflasyonuna karşı kredi kartı kullanımını kısıtlama, doları baskılama, zorunlu karşılıkları ve menkul kıymet tesisini artırma gibi adımlarını eleştirdi. Ayrıca, altın ithalatını kota dolunca yasaklama ve kamuda tasarruf yapma konusunda çözüm bulunamayacağını belirtti. Bu adımların yeterli faiz artışı yapmamak için atıldığını savunarak, bu politikaların piyasada olumsuzluklara yol açacağını vurguladı.

Ayrıyeten, bu yanlış yoldan dönülmesi ve acil olarak faiz artışı yapılması gerektiğini belirtti. Kamuda tasarruf tedbirlerinin alınması ve daha gerçekçi bir programın oluşturulması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar