2022 Türkiye nüfusu açıklandı! İşte en yaşlı ve en genç şehirleri

2022 Türkiye nüfusu açıklandı! İşte en yaşlı ve en genç şehirleri
TÜİK verilerine göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2022 yılı itibarıyla nüfusu belli oldu. Diğer taraftan Türkiye'nin en yaşlı ve en genç şehirleri de belirlendi. Peki, Türkiye'nin en yaşlı ve en genç illeri hangileri? İşte, TÜİK verilerine göre o iller...

2022 TÜRKİYE NÜFUSU AÇIKLANDI! İŞTE EN YAŞLI VE EN GENÇ ŞEHİRLERİ...

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) il il Türkiye''nin nüfusunu açıkladı. TÜİK verilerine göre; Türkiye 2021 nüfusu 1 milyon 65 bin 911 kişi arttı. 2021 yılında nüfus 84 milyon 680 bin 273 oldu. Erkek nüfusu 42 milyon 428 bin 101 kişi olurken, kadın nüfusu 42 milyon 252 bin 172 kişi oldu. Türkiye''de yaşayan vatandaşlar bulundukları illerdeki nüfusu merak etti. Peki, 2022 Türkiye nüfusu ne kadar oldu? Diğer taraftan TÜİK verilerine göre, Türkiye''nin en yaşlı ve en genç şehirleri de ortaya çıkmış oldu. Peki, Türkiye''nin en yaşlı ve en genç şehirleri hangileri?

TÜRKİYE''NİN EN YAŞLI İLLERİ

Türkiye''nin en yaşlı ili en düşük ortanca yaş oranı 41,8 olan Sinop oldu. Sinop''u yine Karadeniz''deki başka ilimiz Kastamonu 41,2 ile izledi. Ortanca yaşı 41 ortalamaya sahip iki ilimizden biri Balıkesir oldu. Balıkesir''le birlikte Giresun''un da ortalaması 41. En yaşlı kentlerimiz işte bu saydığımız iller olarak belirlendi.

TÜRKİYE''NİN EN GENÇ İLLERİ

İllere göre dağılıma bakıldığında, en düşük ortanca yaş oranı 20,6 olan Şanlıurfa en genç nüfusa sahip ilimiz oldu. Şanlıurfa''yı en düşük ortanca yaş oranı 21,6 ile Şırnak takip etti.
Şanlıurfa''yı ise  22,7 ile Siirt takip etti ve en genç illerimiz sırasıyla Şanlıurfa, Şırnak ve Siirt oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar