Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Oğuz Ekici

Oğuz Ekici

Her Telden

"TSK bitmiş" diyenler bu yazıyı iyi okusun

Bazı yazıların yeri değil falan diyoruz, bazı yazılar, yazılmaması gerektiği yerlerde yazılabiliyor zaman zaman diyoruz... Ancak, bazı yazılar da tam zamanında yazılması gerekiyor. Yoksa, köşe yazarı tarihe karşı olan sorumluluğunu yerine getirmede eksik kalıyor. Bu yazı da öyle bir yazı… Çünkü tam olarak da ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz.

Kime karşı mı?

Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sistematik düşmanlarına karşı… Peki, neden mi şimdi yazılması gerekiyor?

Çünkü ordumuz başta Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Irak'ta olmak üzere birçok noktada canla başla emperyalizme karşı savaşıyor. Zaten Türk ordusunun, hangi dönemde emperyalizme karşı savaşmadığını söyleyebiliriz ki?

Ancak Türk ordusunun başarıları kabak gibi ortaydayken, Amerika ve Avrupa merkezli bir takım operasyonların düğmesine basılmış ve emperyalizmin Türkiye memurları, avazları çıktığı kadar Türkiye'nin karşısında mevzilenmiştir.

Ve bu dönemde PKK'nın, FETÖ'nün, Amerika'nın, Avrupa'nın ve Yunanistan'ın paralı ve gönüllü askerlerinin ağızlarından düşürmediği bir safsata var…

Neymiş? "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eski gücü kalmamış, TSK bitmiş"mişmiş…

***

Yahu utanmaz, arlanmaz insanlar. Vicdanı geçtim, sizin gerçeklikle olan bağınız da kopmuş. Türk düşmanlığı, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı o kadar gözünüzü karartmış ki, önünüzde apaçık şekilde yaşananları da görmekten aciz bir duruma gelmişsiniz.

Diyelim ki sizin söyledikleriniz doğru. Diyelim ki, TSK bitmiş.

İmkânsız ama haydi diyelim! Hainliğinizden sıyrılıp, az buçuk aklınızla yorum yapabiliyorsunuz.

*

Bitti dediğiniz TSK, bugün nerelerde, kimlerle ve ne şartlar altında mücadele veriyor haberiniz var mı?

O çok sevdiğiniz villalarınızdan, yalılarınızdan çıkarın kafanızı da dünyada neler oluyor bir bakın. Ama at gözlüklerinizle değil.

***

TSK, Asya, Avrupa ve Afrika olmak üzere 3 kıtada var olmaya devam ediyor. Sudan'daki tartışmalı Sevakin Adası ve henüz asker gittiği açıklanmayan Libya hesaba katılmazsa Türkiye'nin en az 13 ülkede askeri varlığı mevcut.

 *

Yani, bitti dediğiniz TSK;

Irak'ta PKK ile mücadele kapsamında hainlere yeri, göğü dar ediyor. Bizim bildiğimiz Başika Üssü'nün haricinde, bilmediğimiz birçok üs daha var.

TSK, 2011 yılında bu yana Suriye'de… Üstelik, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından bu yana toplamda 3 sınır ötesi yapıldı.

Fırat Kalkanı, Zeytindalı ve Barış Pınarı… Bunlardan Fırat Kalkanı operasyonunda, neredeyse 1 yılda düşmesi zor denilen El Bab'ın, çok kısa bir sürede DAEŞ'in elinden alındığını da unutmamak gerekir.

Hükümetin içinde bulunduğu tartışmaları hesaba katmazsak, sınır güvenliğimizin korunması için mecburi yapılması gereken operasyonların hepsinden alnımızın akı ile çıktık.

***

Biter mi?

Bitmez tabii… TSK, Somali'de.

Türk Ordusu Somali'de subay yetiştiriyor, Aden Körfezi, Somali karasuyu ve açıklarında korsan kovalıyor.

Dahası mı?

Bitti denilen TSK, Lübnan'da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapıyor. Orta Doğu'nun gözbebeği konumunda Lübnan'da neler olup bittiğinden şak diye haberi oluyor.

***

"Eski gücü kalmadı" dediğiniz TSK, 2 bin askeri ile Afganistan'da dimdik duruyor. Daha sonra Katar'da, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Bosna Hersek'te, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Azerbaycan'da, Arnavutluk'ta, Sudan'da… Havada, denizde ve karada Türk bayrağını şanlı şekilde dalgalandırmaya devam ediyor.

Siz ne yapıyorsunuz? Oturduğunuz yerden, aklınızca Türkiye'ye ve Türk askerine saldırıyorsunuz. Ancak devam edin, biz de sizin maskelerinizi düşürmeye devam edelim.

Bütün bu saydıklarımızın yanında;

Cudi'yi

Gabar'ı

Şırnak'ı

Hakkâri'yi saymıyoruz bile… Kahraman askerlerimizin merhametini, ülkesine, vatanına, milletine ve bayrağına olan bağını söylemiyoruz bile…

Yani anlayacağız, aslında 'bitti dediğiniz TSK', içindeki hainleri de temizleyerek, eskisinden de güçlü olarak yoluna devam ediyor…

Siz de söylediklerinizle kalıyorsunuz…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları