Trump’ın rakibi Nikki Haley başkanlık yarışından çekildi

Trump’ın rakibi Nikki Haley başkanlık yarışından çekildi
Cumhuriyetçi aday adayı Nikki Haley, Trump’a karşı yarıştan çekildi. Cumhuriyetçi aday adayı Haley, Charleston’da düzenlediği basın toplantısında, kampanyasını askıya aldığını ilan ettiler.

ABD siyaset arenasında önemli bir gelişme yaşandı. Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen başkan aday adaylarından Nikki Haley, başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

Güney Carolina'nın eski valisi ve Birleşmiş Milletler'deki eski daimi temsilcisi, Charleston kentinde düzenlediği basın toplantısında adaylıktan çekilme kararını açıkladı.

Haley, yaptığı açıklamada, "Artık kampanyamı askıya alma zamanı geldi. Amerikan halkının seslerini duyurmalarını istemiştim ve bunu başardım. Hiçbir pişmanlığım yok. Artık aday olmayacak olsam da, inandığım değerler için mücadele etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Bu karar, Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak neredeyse kesinleşmesine yol açtı.

adaylik.jpg

Halley, Donald Trump'a tam destek açıklamasında bulunmazken, iyi dileklerini iletti ve İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher'ı anarak, bireysel kararların önemine vurgu yaptı: "Asla sadece kalabalığı takip etmeyin. Her zaman kendi kararınızı verin."

Cumhuriyetçi Parti içerisinde ve dışarısında desteklenmeyenlerin oylarını kazanmanın artık Trump'a kaldığını belirten Haley, Trump'ın bu sorumluluğu üstlenmesini umduğunu ifade etti. Haley'in bu çekilmesi, 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde, 2020 yılında Joe Biden ile Donald Trump arasında yaşanan mücadelenin bir tekrarı olacağı beklentilerini güçlendirdi.

ABD siyasetindeki bu son gelişme, Cumhuriyetçi Parti'de ve genel olarak Amerikan siyaset sahnesinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Haley'in adaylıktan çekilme kararı, partisinin birliği ve gelecekteki stratejileri üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar