Trump'a zehirli mektup yollayan kişinin cezası belli oldu!

Trump'a zehirli mektup yollayan kişinin cezası belli oldu!
Kanadalı Pascale Ferrier, Donald Trump'a ABD Başkanı olduğu zaman gönderdiği risin maddesi içeren bir mektup için yaklaşık 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Donald Trump'a Amerika Birleşik Devleri (ABD) Başkanı iken risin maddesi içeren bir mektup gönderen Kanadalı Pascale Ferrier, yaklaşık 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mektubun Washington'da bulunan bir postanedeki kontrol işleminde fark edilmesi sonucu Trump'a ulaşmadı. Ferrier, Washington DC Bölge Hakimi Dabney Friedrich tarafından 262 ay (21 yıl 10 ay) hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, cezasını çektikten sonra ABD'den sınır dışı edilecek ve eğer geri dönerse ömür boyu gözetim altında tutulacak.

Trump'a zehirli mektup yolladı, 22 yıl hapis aldı

Hakim Friedrich, Ferrier'in eyleminin "potansiyel olarak ölümcül" ve "zararlı" olduğunu ifade etti. Mahkemede konuşan Ferrier, planının başarısız olmasından pişmanlık duyduğunu ve "Trump'ı durduramadığını" söyledi. Kendisini "terörist" değil "aktivist" olarak gördüğünü belirten Ferrier, "Hedeflerime ulaşmak için barışçıl yollar bulmak istiyorum" şeklinde konuştu.

2-007.jpg

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) belgelerine göre, Ferrier mektubunda "Senin için yeni bir isim buldum: Çirkin zalim palyaço" ifadelerini kullanmıştı. Ferrier daha önce 8 kez Teksas emniyet yetkililerine de benzer şekilde mektuplar gönderdiğini kabul etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar