Trump'a "sus payı" ödediği suçlamasıyla açılan davada konuşma yasağı

Trump'a "sus payı" ödediği suçlamasıyla açılan davada konuşma yasağı
ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'ın yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında açılan ceza davasında konuşma yasağı getirildi.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'a karşı açılan dört ceza davasından biri olan "sus payı" davasında Yargıç Juan Merchan, Trump'a konuşma yasağı getirdi.

Trump'a, dava sürecinde avukatları, mahkeme personeli, savcıların veya avukatların aile üyeleri hakkında dava üzerinde yorum yapma yasağı getirildi. Ayrıca Trump'ın, potansiyel veya gerçek jüri üyeleri hakkında açıklama yapması da yasaklandı. Yargıç Merchan, Trump'ın geçmişte adalet sisteminin her düzeyindeki insanlara karşı "tehdit edici, tahrik edici, aşağılayıcı" açıklamalar yaptığını hatırlattı.

"Sus payı" davasında Trump'a 2016 Başkanlık seçimleri sırasında yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e sessiz kalması için 130 bin dolar ödeme yaptığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Daniels, Trump ile olan ilişkisine dair sessizlik anlaşmasının Trump tarafından imzalanmadığı gerekçesiyle geçersiz olduğunu savunmuştu. Trump ise bu iddiaları reddetmişti. Ancak Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Daniels'a 130 bin dolar ödemenin Trump adına yapıldığını doğrulamıştı.

Cohen, Trump'ın seçim kampanyasına mali yardımlarla ilgili olarak yapılan bir soruşturmada çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve suçlu bulunmuştu. Geçen yıl Nisan ayında yapılan mahkeme duruşmasında Trump, ödemeyi örtbas etmekle suçlanmış, ancak suçlamaları reddetmişti. Davanın ilerleyen aşamalarında Trump'ın karşısına çıkacak suçlamalar arasında mali kayıtları tahrif etmek ve Kongre'ye yalan söylemek gibi suçlamalar da bulunuyor. Davanın ilk duruşması 15 Nisan'da jüri seçimiyle başlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar