Trump, ülkeleri karıştırıp Erdoğan'a övgüler düzdü: "Dünyanın en güçlü liderlerinden biri"

Trump, ülkeleri karıştırıp Erdoğan'a övgüler düzdü: "Dünyanın en güçlü liderlerinden biri"
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'te yapılacak seçimlere yönelik sürdürdüğü kampanyada Macaristan lideri Viktor Orban hakkında konuştu. Orban için "Türkiye'nin lideri, dünyanın en güçlü adamlarından biri" ifadeleri kullanan Trump'ın yaptığı gaf sosyal medyada gündem oldu.

Sivri konuşmaları, tartışmalı hayatı ve hakkında yürütülen soruşturmalar ile haberlere konu olan eski ABD Başkanı Donald Trump, bu kez yaptığı gaf ile gündeme geldi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın konuşmalarında hata yapması üzerine Biden ile dalga geçen ve kendisinin yaşlandığını, bu nedenle akıl sağlığının yerinde olmadığını belirten Trump, yaptığı konuşma ile dalga konusu oldu.

ORBAN'I ÖVÜP, "TÜRKİYE'NİN LİDERİ" DİYE SESLENDİ

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan övgü dolu sözlerle bahseden ve kendisinin dünyanın en güçlü liderlerinden biri olduğunu belirten Trump, Orban için "Türkiye'nin lideri" ifadesini kullandı. Konuşmasında "Çok onur duyduğum, bir adam var, Viktor Orbán. O Türkiye'nin lideri" sözlerine yer veren Trump'ın hatası ABD'de milyonlarca kez paylaşıldı.

ERDOĞAN İLE İLİŞKİSİ GÜNDEM OLMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık sürecinde yaptığı açıklamalarla olduğu kadar, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkisiyle de manşetleri kaplamıştı.

Erdoğan'ı takdir ettiğini belirten eski ABD Başkanı, Rahip Brunson adıyla anılan Andrew Brunson'un serbest kalmaması üzerine ise Türkiye'yi sosyal medya hesabından tehdit etmişti.

Türk ekonomisini yok etmekle tehdit eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a diplomatik hakaretlere varacak ifadelerin bulunduğu bir mektup gönderen Trump, 2020 yılında yapılan ABD seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada ise Joe Biden için "O yeterince zeki değil. Kafası tam anlamıyla çalışmıyor. Yaptığımız şey, ABD Başkanlığı oldukça zor bir iş. Bunu yaparken dünyanın en zeki adamlarıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Biden, hiçbir zaman Putin ya da Erdoğan ile rekabet edemez" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar