TRT'nin tabii uygulamasında yayınlanan Metamorfoz dizisi hakkında Osman Kavala ne dedi

TRT'nin tabii uygulamasında yayınlanan Metamorfoz dizisi hakkında Osman Kavala ne dedi
İş insanı Osman Kavala, TRT'nin yeni dijital platformu 'tabii'de yayımlanan ve 'kendi hayat hikayesini anlatan' "Metamorfoz" hakkında bir açıklama yayımladı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

TRT'nin yeni dijital platformu 'Tabii'de yayın hayatına başlayan ‘Metamorfoz’ isimli dizi, iş insanı Osman Kavala'nın hayat hikayesini anlatıyor. İlk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçip “kapitalistleşen” solcu iş adamını konu edinen dizinin başrolünde Osman Kavala’ya oldukça benzeyen Can Nergis yer alıyor. Dizinin ilk fragmanında Gezi eylemlerine atıfta bulunan sahneler yer alırken, dizinin ilk iki bölümü yayınlandı.

Dizi ile ilgili Osman Kavala’dan açıklama geldi. Kavala yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Benimle ilgili hazırlanmış bir senaryonun TRT tarafından finanse edildiğini ve dizi film olarak yayınlandığını öğrendim. Kişi itibarını koruyan yasalardan kaçmak için hileye başvurulmuş, ismim açıkça kullanılmamış. Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif
edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor.

Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar