'TRT World Citizen Ödülleri' sahiplerini buldu

'TRT World Citizen Ödülleri' sahiplerini buldu
İstanbul, 19 Ocak 2024 - TRT World Citizen Ödülleri, İstanbul'daki bir otelde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in kara propaganda faaliyetleri ve dezenformasyon saldırılarına karşı Türkiye'nin net bir tutum sergilediğini ifade etti.

TRT'nin sosyal sorumluluk girişimleri arasında yer alan ve pozitif değişime ilham olmayı amaçlayan "TRT World Citizen Ödülleri", 2017 yılında başlamış olup, bu yıl 5 farklı kategoride ödül sahiplerini buldu. Törene Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı ve diğer davetliler katıldı.

Başkan Altun, konuşmasında TRT World Citizen'ın, pozitif değişime ilham olmayı amaçlayan bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak, "Bu inisiyatifin şiarı tam 7 yıldır pozitif değişime ilham olmak olmuştur. İnsanı tecrit altında yalnızlaştıran, atomize bireylere dönüştüren, bencilliği genel geçer toplumsal gerçeklik haline getirmeye çalışan küresel sistemlere inat, insanın iyiyi, doğruyu ve güzeli inşa kabiliyetine güvenen insanların yürüttüğü bir projedir bu inisiyatif" dedi.

Altun, konuşmasının devamında ise 21. yüzyılın insanlık için vaat ettiği refah ve barış ikliminin henüz gerçekleşmediğini belirterek, "Bugün, sömürgeci zihniyetin temsilcileri, kendilerine benzemeyenlere, öteki olarak gördüklerine her türlü distopik zulmü reva görüyorlar. Sömürgeci zihniyetin temsilcilerinden biri olan İsrail’in bugün Filistin’deki zulümleri bunun en somut örneklerinden biridir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çeken Altun, uluslararası medya kuruluşları ve sosyal medya şirketleri üzerinden yürütülen kara propaganda faaliyetlerine karşı Türkiye'nin net bir tepki ortaya koyduğunu belirtti. Altun, "Mazlum Filistin halkının yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar