Trendyol kuryeleri düşük zammın ardından kontak kapattı!

Trendyol kuryeleri düşük zammın ardından kontak kapattı!
Trendyol Go'nun 2023 yılında yapmış olduğu zamdan memnun olmayan kuryeler, bugün şirketin Maslak'taki genel merkezinin önüne giderek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Trendyol''un Maslak''ta bulunan Spine Tower''daki genel merkezi önünde toplanan yüzlerce Trendyol Go kuryesi, yapılan zamma tepki gösterdi. Yeni yılda yapılan yüzde 50''lik zammın yetersiz olduğunu belirten kuryeler, 1 Ocak''ta yapılacağı söylenen zammın da 15 gün gecikmeli olarak hayata geçirildiğini söyledi.

"YÜZDE 400 BÜYÜDÜK"

2.5 yıl içerisinde yüzde 400 büyüdüklerini belirten kuryeler,  "Para kazanamıyoruz. Sistemle oynuyorlar. Zam yapmış gibi gösterdiler ama aslında yapmadılar" dedi.
Koşullarının iyileştirilmesini ve paket başı ücretlerin artırılmasını isteyen Trendyol Go kuryeleri, sefalet ücretini kabul etmeyeceklerini vurguladı.

"ÇATIŞMA ORTASINDA KALANLAR VAR"

Türkiye''de kuryecilik sektörünün genişlemesi sonrasında çok sayıda kurye yaşanan trafik kazaları ile hayatını kaybediyor. Kuryelerden biri yaşadıkları zorlukları anlatırken, paket götürürken 2 kere çatışma ortasında kalan kuryelerimiz oldu. Biri vurulduğu için felç kaldı. Bilmiyorum belki ailesini bile aramamıştır şirket" diyerek yaşadıkları zorlukları anlattı. 

"O PAKETLERİ ROBOTLAR GÖTÜRMÜYOR"

İşçi Hareketi Koordinasyonu temsilcilerinden Doğan Can Aras, "Bugün bu ekonomik krizin içerisinde sizler o motorlarda o paketleri taşıyarak geçinmeye çalışırken buna el koyan bir patron sınıfı var. Buradalar. Bu ofiste tek tıkla o parayı kazanırken zannetmesinler ki o paketleri robotlar götürüyor, o paketleri götüren canlar var. Biz sabahları uyandığımızda o motorlarla canını kaybeden arkadaşlarımızı gördüğümüzde üzülüyoruz. Bu koşullar altında çalışıyoruz. İyi ki burada örgütlenmişiz, buraya kadar gelmişiz. Elinize sağlık, yolunuz açık olsun" dedi.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NELER?

Açıklanan bildiriye göre işçilerin talepleri şu şekilde:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar