Trendyol 'Baklava' kütüphanesi yayınlandı!

Trendyol 'Baklava' kütüphanesi yayınlandı!

Trendyol, kendi bünyesinde yıllardır geliştirdiği tasarım dilini tüm dünyanın kullanımına açtı. ''Baklava'' kütüphanesi, web geliştiricilerin projelerinde kullanılabilecek.

Türkiye’nin e-ticaret devi Trendyol, ülkemizdeki teknoloji sektörünü de şekillendiriyor. Binlerce kişiyi istihdam eden Trendyol’un teknoloji geliştirme departmanı Trendyol Tech, bugün web geliştiricileri için de yerli bir kaynak yayınladı.

Trendyol Tech ekibi, web sayfası geliştirenler için hazır arayüz kütüphanesi sunacak ‘Baklava’nın ilk sürümünü paylaştı. Baklava, bugünün en popüler kütüphaneleri Bootstrap ve Tailwind’e rakip olabilecek, web geliştiricileri tarafından bu kütüphanelerle birlikte kullanılabilecek.

Kütüphanenin herkese açık olarak yayınlanması, Trendyol’un sitesinde ve mobil uygulamasında gördüğümüz tasarım dilinin de herkese açılmasını sağladı. Trendyol’un uygulamasında gördüğümüz her bir piksel ve tipografi, kütüphane ile tüm dünyaya açıldı.

TRENDYOL’UN BAKLAVA KÜTÜPHANESI NASIL KULLANILIR?

Kütüphanenin herkese açık olarak yayınlanması, Trendyol’un sitesinde ve mobil uygulamasında gördüğümüz tasarım dilinin de herkese açılmasını sağladı. Trendyol’un uygulamasında gördüğümüz her bir piksel ve tipografi, kütüphane ile tüm dünyaya açıldı. Bu kodları ekledikten sonra yapmanız gereken tek şey, bu bağlantıdan erişebileceğiniz CSS kodlarını projenizde kullanmanız olacak. Dilediğiniz tuşu, metni, görsel kutucuğunu veya tabloyu Trendyol’un diliyle yazabilirsiniz.

Kütüphaneyi Vue, React veya Angular ile birlikte de kullanabilirsiniz. Üstelik bu kütüphaneye kendi desteklerinizi de iletebilir, kütüphanenin gelişmesini ve çok daha kapsamlı hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Baklava’nın GitHub sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar