Trakya'da korkutan görüntüler: Ayçiçek tarlaları çöle dönüştü

Trakya'da korkutan görüntüler: Ayçiçek tarlaları çöle dönüştü
Trakya’nın büyük kısmında yaşanan aşırı kuraklık konusunda açıklamalarda bulunan İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin; ‘’Trakya’yı kavuran aşırı sıcak ve kuraklık birçok yerde ayçiçek verim ortalamalarını 40-50 kg’lara kadar düşürdü, kuraklık devam ediyor ve bu şekilde devam ederse çiftçi buğday ekiminde de sıkıntı çeker.’’ şeklinde konuştu.

İrem Ergin / Edirne

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin açıklamasında, ‘’Trakya'da uzun bir zamandır kuraklık var, durum ciddi anlamda kötü, aşırı sıcak ve kuraklıktan dolayı Ayçiçek veriminde %80 e varan azalmalar var. Çiftçimiz, geçen sene dekara (1000 metrekare) 200 – 220 kg biçerken bu sene ise 40-50 kg biçebildiklerini söylüyor. Çiftçi için bir vahim tablo da ürün fiyatlarında yaşıyor. Girdi maliyetleri artarken çiftçinin ürettiği ürünlerin fiyatı artmıyor. Mısır, Ayçiçeği, Buğday fiyatları neredeyse geçen yılın fiyatlarının bile altında, düşük verim, yüksek maliyet ve buna birde düşük fiyat eklenince borç ve faiz girdabında olan çiftçiler şimdiden kara kara düşünmeye başladılar.’’ ifadelerini kullandı.

kuraklik4.jpg
Açıklamasının devamın da Küresel iklim krizi ve buna bağlı kuraklığın gelecek yıllarda da yaşanma olasılığının yüksek olduğunu söyleyen İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, "Kuraklığa karşı tarımda kontrollü basınçlı sulama yöntemlerine geçilmesi çok önemli. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü güçlendirilerek sulama bütçesi ve personelinin artırılarak Meriç ilçesinde mevcut olan Subaşı, Küplü, Küçükaltıağaç, Büyükaltıağaç, Akçadam, Serem, Kadıdondurma yamaç arazileri sulama tesisleri ile Uzunköprü Çakmak Barajı sulama projesi bitirilip bir an önce devreye sokulmasının önemine işaret eden Başkan Ergin bu sayede binlerce dönüm arazi suyla buluşturulabilir" dedi.

kuraklik3.jpg

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin açıklamasının sonunda Meriç ilçesinde atıl durumda bulunan sulama yatırımlarının faaliyete geçirilmesi için destek olan Edirne Valisi sayın Yunus Sezer’e teşekkür etti.

kuraklik2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar