Trabzonspor - Rizespor 41. randevuda

Trabzonspor - Rizespor 41. randevuda
Süper Lig'in 11. haftasında lider Trabzonspor, Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Takımı adeta sırtlayan Bakasetas'ın sakatlığı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Nwakaeme ve Bruno Peres'in sakatlıkları da bordo-mavilileri düşündürüyor. İşte Çaykur Rizespor ile karşılaşacak lider Trabzonspor'da son durum...

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor , yarın Trabzon’da oynanacak maçla ligde 41. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 40 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 26-5 üstünlüğü bulunuyor, 9 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor’un bu maçlarda attığı 83 gole, Çaykur Rizespor 32 golle karşılık verebildi.

SAHASINDA ÇOK ÜSTÜN

Trabzonspor, sahasında oynadığı maçlarda da rakibi karşısında bariz bir üstünlük kurdu. Bordo-mavililer, kendi evinde 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Trabzonspor, sahasındaki tek yenilgisini 2006-2007 sezonunda 1-0’lık sonuç aldı. Daha sonra Trabzon’da oynanan 8 maçın 7’si ev sahibi takımın üstünlüğüyle, 1 maç da beraberlikle sonuçlandı.

BRUNO PERES YOK

Ligin 10. haftası sonunda 24 puanla ilk sırada yer alan bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak liderliğini sürdürmek istiyor.

Medical Park Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Trabzonspor’da sakatlığı bulunan Peres forma giyemeyecek.

BAKASETAS DÖNÜYOR

7 gol, 3 asistlik performansla Trabzonspor’u ligde sırtlayan Anastasios Bakasetas, geri dönüyor. Adalesindeki sakatlık nedeniyle İzmir’deki Göztepe maçında riske edilmeyen ve kadroya alınmayan Yunan yıldız, 3 gün dinlendirildikten sonra dün salonda çalıştı. Kendisini iyi hissettiğini söyleyen Bakasetas, hocasıyla yaptığı görüşmede de oynamak istediğini belirtti. Yarınki kritik Rizespor maçında arkadaşlarını yalnız bırakmak istemediğini vurgulayan Bakasetas, “Oynamak için hazırım. Takıma yardımcı olmak istiyorum” dedi. Teknik direktör Abdullah Avcı, bugün yapılacak son idmanda Bakasetas’ın durumuna tekrar bakacak ve kesin kararını verecek. Yıldız ismin 11’de başlama ihtimali yüksek.

NWAKAEME'NİN DURUMU NETLİK KAZANMADI

‘Çilingir’ lakaplı Bakasetas kadar Nwakaeme’nin durumu da kritik. Kasık sakatlığı yüzünden Göztepe mücadelesinde forma giyemeyen Nijeryalı kanat oyuncusu da dün salonda çalıştı, ardından kendini denedi. 32 yaşındaki futbolcunun oynayıp oynamayacağı bugün netlik kazanacak. Bordo- Mavililer’de tedavileri tamamlanan Abdulkadir Parmak ve Koita ise takıma katılmıştı. Bruno Peres ile Trondsen’in tedavileri sürüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar