Trabzonspor kötü gidişata nasıl dur dedi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Trabzonspor kötü gidişata nasıl dur dedi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor, sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Trabzonspor, Fatih Karagümrük'ü 5-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

TRABZONSPOR KÖTÜ GİDİŞATA NASIL DUR DEDİ?

Geçtiğimiz hafta yediği şaibeli golle Alanyaspor'a deplasmada 3-1 mağlup olan Trabzonspor, Akyazı'da Galatasaray'ı Ziraat Türkiye Kupası'nda saf dışı bırakan Karagümrük'ü ağırladı..

Teknik Direktör Abdullah Avcı Alanya kadrosundan sadece kaleci Uğurcan Çakır'ın yerine Muhammet Taha Tepe'ye; golcü Enis Destan'ın yerine de Nicolas Pepe'ye şans verdi..

Karagümrük'teyse Federico Ceccherini, Salih Dursun, Lawrence Nicholas, Yusuf Erdoğan, Ryan Mendes ve Valentin Eysseric yer almazken ara transferde Trabzonspor'dan gelen Dimitrios Kourbelis ilk 11'de, Tonio Teklic ise yedekler arasındaydı..

İlk 15 dakikada Trabzonspor'da Trezeguet'nin sert vuruşu üst direkten geri dönerken, Thomas Meunier'nin kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Konuk Karagümrük 14'üncü dakikada golü buldu.. Sol taraftan Can Keleş'in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Stefano Denswil'den önce yükselip kafayı vuran Markao Vinicius, kaleci Muhammet Taha Tepe'nin solundan topu filelere gönderince Karagümrük Trabzonspor karşısında Akyazı'da 1-0 öne geçti..

Golün hemen ardından Trabzonspor'da Nicolas Pepe'nin cılız vuruşu kaleci Salvatore Sirigu'da kalırken, bordo-mavililer 31'de beraberliği buldu..

Sağ taraftan Edin Visca'nın kullandığı serbest vuruşta Karagümrük savunmasında önce Davide Biraschi, ardından da Emre Mor kafayla uzaklaştırmak istedi... Ceza sahası dışından sol ayağıyla kaleye gönderen Enis Bardhi'nin vuruşu Karagümrük savunmasında yeniden Davide Biraschi'ye çarparak kaleci Salvatore Sirigu'yu kontrpiyede bırakarak filelere gidince Trabzonspor 1-1'lik eşitliği sağladı...

Golden sonra Trabzonspor'da Edin Visca, Eren Elmalı, Thomas Meunier ve Umut Güneş'in vuruşları kaleci Salvatore Sirigu'da kalırken, Nicolas Pepe'nin 2 vuruşu kaleyi bulmayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti..

Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, sol bek Levent Mercan'ın yerine Emir Tintiş'le ikinci yarıya başlarken, Emre Mor'un vuruşunu kaleci Muhammet Taha Tepe kurtardı..

Trabzonspor'daysa Edin Visca ve Batista Mendy'nin vuruşlarını Karagümrük kalecisi Salvatore Sirigu kurtarırken, Eren Elmalı'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Karagümrük'te golü atan Markao Vinicius ile orta saha oyuncusu Sofiane Feghouli'yi kenara alan Gürcü hoca Şota Arveladze; Levin Lasangna ile Flavio Paoletti'yi içeri attı..

Trabzonspor ilk 63 dakikada gol kaydedemedi; zira onların gollerini de Karagümrüklü Davide Biraschi attı.. Sağ taraftan Edin Visca'nın içeri çevirdiği topu kendi filelerine gönderen Karagümrük'ün İtalyan stoperi Davide Biraschi; kalecisi Salvatore Sirigu'yu bir kez daha mağlup edince Akyazı'daki Trabzonspor taraftarlarını bir kez daha ayağa kaldırıyor ve bordo-mavililer 2-1'lik üstünlüğü yakalıyordu..

Golden sonra Trabzonspor'da golcü Enis Destan, Umut Güneş'in yerine oyuna girerken, orta sahasını eksilten Teknik Direktör Abdullah Avcı bir risk daha aldı.. Ancak Karagümrüklü Davide Biraschi sayesinde 3'üncü gollerini atmakta zorlanmadılar..

Nicolas Pepe'ye hamle yapmayan Karagümrük'ün İtalyan stoperi Davide Biraschi, rakibinin pas yapmasına izin verince sağ çaprazdan topa vuran Mahmoud Trezeguet; Akyazı'da Trabzonspor'a 3-1'lik üstünlüğü getirdi..

Karagümrük'te Kevin Lasagna ve Flavio Paoletti'nin vuruşları auta giderken; Emre Mor'un yerine Güven Yalçın oyuna girdi..

Trabzonspor bir anda 4-1'i buldu.. Enis Destan'la başlayan atakta sağ kanattan Mahmoud Trezeguet'nin içeri çevirdiği topa Nicolas Pepe dokundu ve bordo-mavililer farkı 3'e çıkardı..

Golden sonra Karagümrük'te Can Keleş'in vuruşu direkten dönerken, Marcus Rohden yerini Andrea Bertolacci'ye bıraktı..

Trabzonspor'daysa Edin Visca, Thomas Meunier, Enis Bardhi ve Nicolas Pepe'nin yerlerine Mehmet Can Aydın, Taxiarchis Fountas, Joaquin Fernandez ile Umut Bozok oyundaydı..

Matmoud Trezeguet'nin vuruşu direkten falso alıp auta giderken Trabzonspor bir anda 5-1'i buldu..

Karagümrük savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu kapan Umut Bozok, Mahmoud Trezeguet ile duvar pası yaptıktan sonra bomboş pozisyonda vurdu ve Trabzonspor 5-1 kazandı..

Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşılaşacağı Karagümrük'ü evine puansız yollayarak kötü gidişe dur dedi..

Aslında maçı Trabzonspor mu kazandı; yoksa Karagümrük'ün stoperi Davide Biraschi ile Teknik Direktör Şota Arveladze mi hediye ettiler tartışılır..

Karagümrük'ün İtalyan stoperi Davide Biraschi Trabzonspor'un ilk 3 golünde %100 hatalı..

Trabzonspor'dan yetişme Karagümrük'ün Gürcü Teknik Direktörü Şota Arveladze de adeta "maçı kaybetmek için" elinden gelen her şeyi yaptı..

Önce sol bek Levent Mercan'ı, ardından takımı önde tutan golcü Markao Vinicius ile orta sahanın her şeyi Sofiane Feghouli'yi kenara alan Şota Arveladze; takımının 5-1'lik mağlubiyetine adeta davetiye çıkardı..

Bu değişikliklerden hemen sonra Karagümrük çöktü ve fark geldi..

Andrea Bertolacci bence çok daha önce oyunda olmalıydı...

Ancak kenarda Karagümrük'ün kazanmasını istemeyen Şota Arveladze adlı bir hoca vardı..

29 puanla maç başına sadece 1 puanı bulunan Karagümrük bu Şota Arveladze'yle yol alamaz..

Umarım ligde kalırlar..

Fenerbahçe maçı öncesi moral bulan Trabzonspor için Karagümrük merhem oldu...

Abdullah Avcı ve öğrencilerine kalan maçlarda başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar