Trabzon’da fahiş fiyat nedeniyle mühürlenen işletmenin kurnaz afişi gündem oldu

Trabzon’da fahiş fiyat nedeniyle mühürlenen işletmenin kurnaz afişi gündem oldu
Trabzon’da fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelerden birinin mührü saklamak için dükkan önüne Arapça ve Türkçe 'Tadilat dolayısıyla 3 gün kapalıyız' yazılı afiş astığı görüldü.

Körfez ülkelerinden gelen bazı turistlerin, alışveriş yaptıkları ve yemek yediği işletmelerde karşılaştıkları fiyat farklılıklarına yönelik artan şikayetler sonrası Ortahisar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı.

fahis-fiyat-muhrune-tadilattayiz-afisli-kamuflaj-2204-dhaphoto8.jpg

Kentin en işlek bölgesi olan Meydan Parkı alanı civarında yapılan denetimlerde; lokanta, kafe, pastane, fırın ve restoranlara satılan ürünlerde fiyat etiketi ile işletmelerde fiyat tarifesi bulundurmadıkları, hijyen kurallarına riayet etmedikleri ve müşterilere farklı fiyat tarifesi sundukları belirlendi.

Fahiş fiyat uyguladığı için kapatılan bir işletme Arapça ve Türkçe yazılı bir pankart asarak “Tadilat nedeniyle kapalıyız” ifadelerine yer verdi.

fahis-fiyat-muhrune-tadilattayiz-afisli-kamuflaj-2204-dhaphoto9.jpg

10 İŞLETMEYE 3 GÜNLÜK MÜHÜR

Denetimlerde, hijyen kurallarını ihlal edip, fiyat etiketi bulundurmayan 12 işletmeye toplam 40 bin TL para cezası kesildi; Ticaret Odası'nın belirlediği fiyat tarifesini uygulamayan ve fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 10 işletme de 3 gün süreyle mühürlendi. Kapatılan işletmelerden birinin, mührü saklamak için dükkan önüne herhangi bir tadilat olmamasına karşın Arapça ve Türkçe 'Tadilat dolayısıyla 3 gün kapalıyız. Diğer şubemizde hizmet vermekteyiz' yazılı afiş asması ise dikkati çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar