Toplu ulaşımda yeni dönem! Elektrikli otobüs dönemi başladı

Toplu ulaşımda yeni dönem!  Elektrikli otobüs dönemi başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tamamen yerli üretim olan iki yeni elektrikli otobüsü filosuna katarak "elektrikli otobüs" dönüşümünü başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım sorununu çözmek adına raylı sistemlerin, yeni yolların, köprülerin ve kavşakların yapımı gibi önemli altyapı yatırımlarını sürdürürken aynı zamanda şehir genelinde toplu taşıma kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarını da aktif bir şekilde yürütüyor. Bursa'da kayıtlı araç sayısının her yıl 30-40 bin arttığı ve toplam araç sayısının 1 milyonu geçtiği bir ortamda, her gün toplu taşıma araçlarıyla 1 milyondan fazla insan seyahat ediyor.

aw155842-04.jpg

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en genç otobüs filosuna sahip olan Bursa'da "elektrikli otobüs" dönüşümünü başlatarak önemli bir adım attı. Yüzde yüz yerli üretim olan iki elektrikli otobüsü Karsan Fabrikası'ndaki törenle hizmete aldı.

aw155842-06.jpg

Tören öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Karsan CEO’su Okan Baş, AK Parti Nilüfer Belediyesi Başkan adayı Celil Çolak, Karsan yöneticileri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek fabrika çalışanlarıyla samimi bir sohbet gerçekleştirdi.