Maskelerin çöpe atılması için vakaların 1000'in altına düşmesi bekleniyor

Maskelerin çöpe atılması için vakaların 1000'in altına düşmesi bekleniyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında Çin haricinde vaka sayılarında hızla gerileme görülürken, pek çok ülke pandemi nedeniyle getirdiği yasak ve kısıtlamaları bir bir kaldırıyor. Vakaların düşüşe geçmesi nedeniyle yalnızca toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında zorunlu olan maske kuralının tamamen kaldırılması için ise geri sayım sürüyor.

MASKEYE VEDA ETMEK İÇİN SON 193 VAKA!

Koronovirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske kuralının toplu taşıma ve sağlık kuruluşları haricinde tamamen kaldırıldığını açıklamıştı. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarındaki maskesiz dönem için 1000 vakanın altına düşülmesi gerektiği açıklaması sonrası tüm gözler her gün akşam saatlerinde açıklanan günlük vaka tablosuna çevrildi.

VAKA SAYISI HIZLA GERİLİYOR

26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında geçen 8 günlük sürede açıklanan vaka sayıları maskeye tamamen elveda demek için umut verdi. Kapalı alanda maske yasağının kaldırılması kararının alındığı Bilim Kurulu’nun toplandığı 26 Nisan tarihinde Türkiye’de günlük vaka sayısı 2511, vefat sayısı da 14 olarak açıklanmıştı. Vefat sayısı dalgalı bir seyir izlese de bu süreçte vaka sayısı gün be gün azaldı. Vaka sayısı 27 Nisan’da 2479’a, 28 Nisan’da 2256’ya indi. 29 Nisan’da Türkiye uzun bir aradan sonra ilk kez 2000’in altında vaka sayısını gördü. 29 Nisan’da 1924’e inen vaka sayısı, 30 Nisan’da 1772, 1 Mayıs’ta 1480, 2 Mayıs’ta 1344 ve 3 Mayıs’ta da 1193 olarak kayıtlara geçti. Vaka sayısındaki düşüşün aynı seyirde devam etmesi halinde Türkiye birkaç gün içinde maskeye tamamen veda edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar