TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?
TOKİ başvuruları, Bakan Kurum'un sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarının ardından araştırılmaya başlandı. TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyenler, projenin detaylarını merak etti. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

TOKİ 81 il sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taradından "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz" şeklinde duyurulmasının ardından merak edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kabine Toplantısı''ndan sonra 81 ilde yapılması planlanan TOKİ sosyal konut projesi hakkında açıklamalar yaptı. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

Bakan Kurum, dünkü kabine sonrasında TOKİ sosyal konut projesine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, projede vadenin 240 ay olacağını ve asgari ücretlinin ödeyebileceği tutar olacağını söyledi.

NE ZAMAN YAPILACAK

Bakan Kurum, Erdoğan''ın TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını 13 Eylül''de açıklayacağını duyurdu.

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Proje kapsamında İstanbul''da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ''ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkânı olacak."

BAŞVURU ŞARTLARI

Konut, konut arsası, sanayi sitelerinin olacağı projeden gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler faydalanabilecek.
Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması hedefleniyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
25 yaşını doldurmuş olmak.
Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan uzun süredir ikâmet ediyor olmak.
TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak.
Hanehalkı adı altında yalnızca bir adet başvuru yapılmış olmalı.
Anadolu’da 14 bin TL, İstanbul’da ise 16 bin TL’nin altında hane geliri olanlar projeye başvuru yapabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar