Tokat'ta bağ evindeki patlama: Bir kişi hayatını kaybetti

Tokat'ta bağ evindeki patlama: Bir kişi hayatını kaybetti

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka Beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde, 18 Mayıs akşamı saat 21.00 sıralarında meydana gelen patlamada, 5’i jandarma olmak üzere 7 kişi yaralandı.

Olay, bağ evine bırakılan ve içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşandı. Yaralılardan bağ evi sahibinin oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban (29), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bağ evi sahibi Ahmet Karaçoban (63) ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığı ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu fark etti. Durumu cep telefonuyla jandarma ekiplerine bildirdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, sandığı açtıklarında, piknik tüpüne bağlı ve inşaat demirleri ile 10’luk çivilerle parça tesirli hale getirilmiş el yapımı patlayıcı infilak etti.

aw210518-01.jpg

Patlamada, bağ evi sahibi Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban ile birlikte Uzman Çavuş Muhammed Avcı (25), Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), Uzman Çavuş Burak Muslurget (30), Uzman Çavuş Alperen Songül (28) ve Uzman Çavuş Sezer Ertürk (28) yaralandı.

aw210518-03.jpg

Yaralılardan Muhammet Sefa Can Karaçoban, Tokat Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

aw210518-02.jpg

Olayın ardından, Karaçoban ailesiyle husumetli olduğu belirtilen İsmail G. ve ona yardım ettiği iddia edilen Turgay Ö. şüpheli olarak gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede suçlamaları reddetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.