TOGG daha çıkmadan 1 milyon sattı!

TOGG daha çıkmadan 1 milyon sattı!
Ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG daha çıkmadan milyonluk satışa mı imza attı? işte detaylar...

Yerli otomobil TOGG merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Las Vegas'da görücüye çıkan TOGG için şimdi bir iddia ortaya atıldı. Eğer bu iddia doğruysa merakla beklenen yerli otomobil daha piyasaya sürülmeden 1 milyon sattı diyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl TDGG için "Halkımızın cebini sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil olacak" demişti. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş "C segment SUV ile rekabetçi olacak" dedi. Aracın en boş paketinin 600 bin TL olacağı tahmin ediliyor. Katar'ın 1 milyon TOGG alması iddiası kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar bunun sadece iddiadan ibaret olduğunu öne sürse de sadece söylentisi bile heyecan yaratmaya yetti diyebiliriz. Zira Türkiye'nin yerli otomobili uzun süredir merakla beklenen bir proje diyebiliriz. TOGG üretim bandı geçtiğimiz günlerde başlatıldı.

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, planlar dahilinde hedeflere adım adım yaklaştıklarını belirterek, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak" dedi.

Karakaş, "Boyahanesinden ve bazı robot hatlarına kadar yerleşmeye başladı. Bu senenin sonunda istediğimiz yerde miyiz? Evet." "Önümüzdeki sene ortasında tesisin ekipmanlarının kurulumu tamamlanacak. Ağustosta deneme üretimleri başlayacak.Deneme üretimlerinden sonra kasım başında bizim süreçlerin verifikasyonu diye tabir ettiğimiz, sağlanması ve dondurulması süreci yaşanacak. Onlar da sertifikasyonumuz tamamlandıktan sonra 2023'ün ilk çeyreğini bekliyoruz. Ondan sonra da satışa başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli otomobili için beklenti günden güne büyüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar